What's new
Anthro World Forum

This is an anthropology forum where we cover all sorts of topics and discussions. Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts. Register today to become a member!

---

Kurdquistador

Moderator
Staff member
Insanlar beni gördüklerinde mardinli veya Urfalı zannediyorlar, şimdi anlıyorum neden öyle zannetiklerini. Urfa'da ve Mardin'deki insanlarda yoğun Afrika ve Güney Asya karışımlı insanlar var

?? nasil yani . güney asya veya afrika olan kimse yok urfa ve mardinde . cingenelerden baska

idklolimo

Well-known member
and how is it a surprise that people have a wrong image of kurds in their mind when gypsies (like him) get labeles as "kurdish" ?
Haklısın,bende eskiden onları Kürt zannediyordum ama değiller, kahverengi veya yoğun kahverengi olmayan bir Kürt gördüğümde sasiriyordum eskiden şimdi şaşırmıyorum. Ben İranlılari bile güney asyalı fenotiplerin yaygın olduğu bir yer zannediyordum ama çok yoğun değilmiş.

Kurdquistador

Moderator
Staff member
Haklısın,bende eskiden onları Kürt zannediyordum ama değiller, kahverengi veya yoğun kahverengi olmayan bir Kürt gördüğümde sasiriyordum eskiden şimdi şaşırmıyorum. Ben İranlılari bile güney asyalı fenotiplerin yaygın olduğu bir yer zannediyordum ama çok yoğun değilmiş.

kürtler "kahverengi" degil ki . nasil sasiriyordun ?

cingenelerin ten rengi bizimkinden farkli . yüzleride öyle

Kurdquistador

Moderator
Staff member
17-18 yaşındayken öyle zannediyordum. Şimdi öyle zannetmiyorum

lol

sen ama bana iftiralar attin bu konuda kavga ettigimizde . ben kürtleri iskandinav filan yapiyormusum . kürtler brown ve sadece türkler türkiyede beyaz . ben kendim afganlilara benziyorum filan .

demek ki hala öyle düsünüyorsun :D

Kurdquistador

Moderator
Staff member
Bu güney asya illede çingeneden mi geçmiştir?

2-3 % ve bazi atipiklerde 4% civari cika biliyor kürtlerde ve bu "normal" ve cingenelerden gelmiyor . yüzlerce veya binlerce yillar önce biryerden gelir

diger bati asyalilarda da 2% civari cok cikiyor . türklerde 3-4% cok cikiyor

ama mesela diyelim ki 8% filansa büyük ihtimalde cingenelerden gelmistir

sen eger cingenelik varsa 8-10 % filan cikar herhalde . ama sen cingenelik olmadigini söylüyorsun kökeninde . o yüzden tipik kürt gibi de cika bilir (0-2% ) . öyle ise eger atipik tipli bir kürtsün ...